Oh, Brother.... Var sa du att du spelade nu igen? [2009-05-19]

Portsmouth spelade sin sista hemmamatch för säsongen igår. De passade på att avsluta snyggt. Sunderland besegrades med 3-1. Det betyder att Sunderland faktiskt kan åka ur på söndag. Men då måste Newcastle vinna borta mot Villa, Hull måste vinna hemma mot Man U och Sunderland själva måste förlora hemma mot Chelsea. Jag ser inte hur det ska kunna hända. Därmed ska Sunderland inte undgå kritik. Även om de är nykomlingar så går det inte att vara annat än besviken på de svarta katternas säsong. Bakåt har det läckt en hel del och i offensiven har det gjorts för lite mål. Det är faktiskt bara Middlesbrough som har gjort färre mål än Sunderland. Något som faktiskt får ses som en stor besvikelse med tanke på att en hel del ekonomiskt krut har lagts på att förstärka offensiven. Teemu Taino, El Hadji Diouf, och Steed Malbranque kom alla till denna säsong. Man har även lånat in Djibril Cissé. Dessa fyra spelare har tillsammans bidragit med elva mål och åtta assist. Och då har Cissé gjort tio av målen, och Malbranque har gjort alla assisten. Diouf är utlånad till Blackburn, Taino har inte startat i mer än 17 ligamatcher, och Sunderland verkar inte intresserade av att knyta till sig Cissé på permanent basis. Det här är Sunderlands andra raka säsong i Premier League, och det skulle bli säsongen då man satsade en hel del pengar och därmed bli ett etablerat lag i högsta ligan. Då har man inte råd med så pass dålig utdelning på värvningarna.

Jag tycker också att Anton Ferdinand bevisat många tvivlare rätt denna säsong. Rios yngre bror klarar inte av att vara navet i ett försvarsspel i Premier League. Portsmouths 2-1-mål från igår ger mig vatten på min kvarn. Frågan är ifall Anton Ferdinand över huvud taget hade varit ett gångbart namn ifall han inte haft en äldre bror som räknas som en av världens bästa mittbackar. Jag tror inte det. Anton är ännu en fotbollsspelare som har en bit kvar innan han kan jämföras med sin betydligt mer framgångsrika bror. Och här har ni ett gäng till:

Graham Rooney
spelar i Oyster FC i East Essex Football League. Det är ungefär 236 divisioner under Premier League där den äldre brorsan Wayne som bekant håller till. För övrigt så har Graham Rooney även sin egen Coleen 

Paul Terry. Chelseakaptenes äldre bror lirar för närvarande i Leyton Orient i League One. Den här säsongen har det blivit spel i nästan 30 ligamatcher för mittfältaren. Terry den äldre har även petat in ett mål för Leyton denna säsong.

I Southampton hittar vi Shaun Wright-Phillips yngre bror Bradley. Eller ja.... De är inte biologiska bröder. Bradley är den gamle Arsenallegenden Ian Wrights biologiske son, medan Shaun är adopterad. Hur som helst så är båda spelarna uppfostrade i Man City, men Bradley gick till Southampton för tre år sedan, och där har anfallaren blivit kvar.

Ahley Youngs yngre bror heter Lewis i förnamn. Precis som för Ashley så heter moderklubben Watford. Lewis är ännu inte fyllda 20, och gjorde faktiskt debut för Watford under den gångna säsongen. Det återstår att se ifall Young den yngre får samma utvecklingskurva som den äldre.

Vi slänger med en kusin också. Årets spelare i Walsall både 05/06 och 07/08 heter nämligen Anthony Gerrard, och är kusin till Liverpoolkaptenen Steven Gerrard.

***********************************

Antonio Valencias
agent har bekräftat att Real Madrid har lagt ett bud på hans klient. Man United sägs också vara intresserade. Jag gillar Valencia en hel del, och tror att han har vad som krävs för att lyckas i en betydligt större klubb än Wigan. Det är förstås ett slag för Wigan att bli av med Valencia, men it's been a long time coming, och Wigan lär nog kunna skratta hela vägen till banken. Speciellt ifall det visar sig att både Real Madrid och Man United är intresserade.

***********************************

Amr Zaki lär knappat bli kvar i Wigan efter att Steve Bruce utsett honom till ”den mest oprofessionella spelare jag någonsin har jobbat med”. Frågan är var han hamnar? Zaki själv säger sig vara positiv till att stanna i England, och ska man tro Sky Sports så finns det intresse från Liverpool, Man City, Sunderland och Blackburn.

Jag vet inte ifall det är särskilt smickrande för Liverpool att fightas med klubbar som Blackburn och Sunderland vad gäller värvningar. På något sätt hade det varit sundare ifall Liverpool nämndes som en tredje kandidat för nyss nämnde Valencia. Å andra sidan vet jag inte heller hur mycket sanning det ligger i detta.
Vad tror ni händer med Zaki? Någon som är sugen på att se honom i sin klubb?

***********************************

Det var ganska intressant att sitta och lyssna på Lee Dixon och Martin Keown i söndagens Match of the Day. De diskuterade Man U vs Liverpool, och hur enkelt/svårt Man U vann ligan egentligen, och de pratade om hur många Liverpoolspelare som skulle gå in i Unitedelvan. Att det var två personer utan koppling till någon av klubbarna gjorde hela diskussionen värd att följa. Lee Dixon menade att Liverpool gjort en riktigt fin säsong, och fick medhåll. Om Liverpool inte förlorar på söndag så stannar de på två förluster. Det blir i så fall första gången någonsin i engelska högsta divisionens historia som ett lag enbart förlorar två matcher på en säsong, utan att vinna titeln. Första gången på 121 år - Klart som fan att Liverpool har gjort en bra säsong. Men United har varit ännu bättre.

När Dixon sedan skulle ta ut en elva med United och Liverpoolspelare såg det ut på detta vis:

Van der Sar
O'Shea Ferdinand Vidic Evra
Carrick Fletcher
Ronaldo Gerrard Rooney
Torres


Keown var ganska snabbt på Dixon och menade att Mascherano förstås ska peta Fletcher. Personligen blir jag kallsvettig över att behöva peta Xabi Alonso – Jag tycker att spanjoren har varit bättre än aldrig förr den här säsongen. Jag tycker till och med att han har varit en av ligans allra bästa mittfältare. Men grejen är att Carrick en spelare jag också hyser enorm respekt för. Jag vill påstå att han är en väldigt viktig spelare för United. Så kanske är det Mascherano och Fletcher som ska offras för att spela Alonso och Carrick tillsammans? O'Shea på högerbacken känns inte heller speciellt given. Jag vill också hävda att målvaktskampen är oerhört jämn. I mittlåset vet jag att de flesta utan att tänka sätter dit Rio och Nemanja. Personligen tycker jag att Carragher åtminstone bör omnämnas. Jag är dock medveten om att 99 av 100 opartiska personer håller både Vidic och Ferdinand före Carra.

***********************************

Imorgon tänker jag jag ta ut min elva – Men då tänker jag ta med även Chelsea och Arsenalspelare. En Big Four-elva, helt enkelt. Det har förstås gjorts tidigare, men inte på denna blogg. Imorgon är det dags – Så börja fila även på era bidrag.

På återhörande.

Kommentarer
Postat av: Svanström

----------Cech----------

--Sagna-Vidic-Rio-Evra--

----Essien--Fabregas----

Ronaldo-Gerrard-Arshavin

---------Torres---------



En Cech i form är för mig den bästa målvakten bland topp4-klubbarna. Sagna är given, precis som resten av backlinjen bestående av Uniteds säkra trio.



Essien är i en klass för sig på sin position och det samma gäller Fabregas när det kommer till passningar.



Ronaldo är ligans bästa spelare och är tillsammans med Gerrard given i offensiven. Till vänster vill jag se mannen med 7 mål och 8 assist på sina 13 matcher, nämligen Arshavin. På topp spelar ligans bästa forward.

2009-05-19 @ 13:13:16
Postat av: joe

Min elva som Liverpool supporter



Reina

Arbeloa Ferdinand Vidic Evra

Alonso Mascherano

Ronaldo Gerrard Rooney

Torres





Tycker Reina är jämn med VDS i målvaktsspelet men har bättre fötter och speluppfattning med sina snabba kontringskast.

Arbeloa mot OShea är klar fördel Arbeloa, det tycker nog de flesta härinne.

Alonso håller jag jämn med Carrick och det är jämnt skägg mellan dessa. Alonsos passningsspel tycker jag avgör.

Mascherano skulle nog hela världen förutom Dixon och ManU supportrar sätta före Fletcher.



Kuyt är närmast att peta någon i den offensiva fyran och då Rooney.



2009-05-19 @ 13:32:03
Postat av: CARRA

För det första är inte Sunderland nykommlingar då de spelare i Premier League redan förra året under ledning av Roy Keane.



Och att du ens blandar in carra i en diskution med Rio och Vidic visar antingen att du är väldit okunnig eller så kan du inte koppla bort dina Liverpoolkänslor då Carra inte är i närheten av någon av dessa två.





min f4 elva.



Van Der Sar

Sagna Vidic Ferdinand Evra

Ronaldo Essien Gerrard Fabregas Rooney

Torres



Oslagbar elva.

2009-05-19 @ 13:39:51
Postat av: stoffe

Reina

Sagna Vidic Ferdinand Evra

Alonso Essien

Ronaldo Gerrard Tevez

Torres



Tevez utesedd för att fixa till balansen lite vilket alla tidigare kommentarer glömt. Essien är en tvåvägsspelare och är som bäst när han får agera hyfsat fritt, därför måste vi ha en slitstark spelare som springer för 2-3 man. Det stod mellan Kuyt, Park och Tevez. Då Tevez har i princip lika härlig kämpaglöd som de andra och samtidigt är bättre på allt är han given. Gerrard är lagkapten och mest given i laget. Torres världens bästa anfallare..

2009-05-19 @ 13:55:38
Postat av: Anonym

Reina

Sagna Vidic Ferdinand Evra

Alonso Essien

Ronaldo Gerrard Tevez

Torres



Tevez utesedd för att fixa till balansen lite vilket alla tidigare kommentarer glömt. Essien är en tvåvägsspelare och är som bäst när han får agera hyfsat fritt, därför måste vi ha en slitstark spelare som springer för 2-3 man. Det stod mellan Kuyt, Park och Tevez. Då Tevez har i princip lika härlig kämpaglöd som de andra och samtidigt är bättre på allt är han given. Gerrard är lagkapten och mest given i laget. Torres världens bästa anfallare..

2009-05-19 @ 13:56:23
Postat av: Holmgren

CARRA>>



Uselt av mig. Självklart är detta Sunderlands andra år i PL. Jag ändrade det. Dock står jag fast i min kritik mot dem.



Vad gäller Carra så har diskussion varit uppe här på bloggen tidigare, jag vet inte om du var med den vändan? Hur som haver så säger jag ju faktiskt inte rakt ut att Carra ska ha en plats. Men jag tycker att många underskattar vad han bidrar med. Man får inte över 400 matcher i en klubb som Liverpool om man är värdelös - Som vissa (jag säger inte att du är en av dem) vill få honom till. Förra vändan diskussionen var uppe påståd någon att han inte är topp 20 i PL. Ganska löjligt då det skulle betyda att alla ligans ordinarie mittbackar är bättre. Carra är ändå helt given i ett lag som går långt i CL varje år, och som är ett topplag i värdens bästa liga. Hur usel kan karln vara?



Är Rio och Vidic bättre? Jo, det flesta påstår det. Personligen har jag alltid haft svårt för Rios nonchalans. Jag sa sist att jag kanske har fastnat i ett mindset kring Rio, och ser för lite av det bra och för mycket av det mindre bra när det gäller honom. Det kan hända den bäste. Och visst... Jag kanske har svårt att se det dåliga med Carra efterom jag håller på Pool. Men det är inte unikt, och det är inte så märkligt. Jag jobbar som fan på att hålla mig objektiv - Förhoppningsvis lyckas jag mer än jag misslyckas.



Ytterligare en sak med Carra är att han antagligen bara skulle vara bra för Liverpool. Han gör en del misstag, men kompenserar det med de kvaliteter han har byggt hela sin karriär på - Nämligen hjärta och glöd. Det hjärtat och den glöden tror jag inte skulle kunna frammana på samma sätt i någon annan klubb. Med andra ord är han i grunden (enligt mig) en medioker spelare, men i Liverpool växer han ut till något av en ryggrad och en viktig kugge.

2009-05-19 @ 14:23:58
Postat av: Anonym

jag hoppas du skämtar när du säger att carra ska nämnas bland vidic och ferdinand.



både vidic och ferdi är LJUSÅR bättre än carra, fattar inte ens hur du kan nämna carragher bland dem.. pinsamt minst sagt

2009-05-19 @ 15:00:39
Postat av: Holmgren

Lika pinsamt som att hetsa upp sig och börja använda versaler när jag precis har haft en lång kommentar om hur jag resonerar i frågan?

Lika pinsamt som att gå i taket redan innan jag faktiskt tagit ut elvan?

Lika pinsamt som att snöa in på en liten del av hela blogginlägget?

2009-05-19 @ 15:09:44
Postat av: FCUM (United)

För det första kan väl alla som tycker att saker som skrivs på bloggen är "pinsamma" istället skriva någon vettig kritik eller helt enkelt göra något annat med sin tid.



Jag har sagt det här innan men det tåls att sägas igen. Ser inget fel i att Vidic vann Uniteds bästa spelare, men skulle jag välja en av Uniteds mittbackar som skulle stanna så skulle det vara Rio då han har så många fler dimensioner i sitt spel. Går att hitta en "sämre Vidic" men jag tror knappt att det finns någon som ens är en sämre version av Ferdinand. Har inte lackt så mycket fokus på ålder här ska tilläggas då Vidic har några år till godo.



Svårt att ta ut ett topp fyra lag annars. Tänker du för hela säsongen eller i dagens form?



För ser man till hela säsongen så skulle min andra gubbe vara Fletcher, ni kan säga att jag är färgblind men jag tar honom före Carrick också då Carrick har haft sämre perioder. När Fletcher spelat de senaste åren har det varit lite upp och ner, i år har det dock bara varit upp. Rooney hade en lång svacka och var rent ut sagt dålig under en lång period i början av säsongen, Ronaldo, Carrick och Scholes har med varit inne i längre svackor. Har inte sätt alla Liverpools matcher men Mascherano har väll varit rätt medioker under delar av säsongen eller är jag ute och cykla?

Dock har Fletcher varit mycket bra under hela säsongen och också klivit fram i svåra tider.



Kan helt klart acceptera att många valt Reina (hade dock inte varit mitt val) som målis men som någon skrev, bättre med fötterna och bättre utkast, stämmer nog inte helt, ser detta som lite av VDS största styrkor och tror inte det är där Reina plockar poäng.



Fick ni några fina försvarstal för Rio och Fletcher där:)



Sägs kanske inte ofta nog men tack för en bra blogg och summeringen av säsongen kommer bli spännande att följa. Håller ju tummarna för fler listor än statistik, men det blir nog både och kan jag ana.

2009-05-19 @ 16:11:12
Postat av: FCUM (United)

Inte meningen att skicka två gånger men det var ett jäkla liv för att det skulle komma någon kommentar alls, kan kanske vara en anledning till att de är mindre kommentarer än vanligt på bloggen, annars kan det vara så att jag var kass. Ska vi se om den här kommer fram då.

2009-05-19 @ 16:16:21
Postat av: Oskar

Min elva för big 4 då..



Van der Sar

Bosingwa, Rio, Vidic, Evra

Carrick, Alonso

Ronaldo, Gerrard, Rooney

Torres



Ska kanske säga hur jag har tänkt, målvaktspositionen är svår att avgöra då ingen av målvakterna i big4 har så mycket att göra. Väljer ändå VDS då han känns stabil och dessutom vinner han ju ändå ligan.



Backlinjen: Bosingwa har varit riktigt duktig i Chelsea, enligt mig bättre än Sagna i Arsenal som kanske är den som konkurrerar mest.



Rio och Vidic känns självklara för mig, tillsammans bildar de det bästa mittbacksparet. Evra är enligt mig världens bästa vänsterback, rätt överlägsen i år då Clichy varit skadad och rätt virrig då han varit på planen.



Mittfältet: Går efter hela säsongen och därför platsar inte Essien och Fabregas, pga skador. Därför spelar jag Alonso och Carrick, två riktigt smarta spelare som varit fantastiska för sina lag under den gångna säsongen.



Ronaldo, Gerrard och Rooney behöver jag väl inte kommentera? Känns rätt självklart tycker jag. Rooney har gjort ett sjuhelvetes jobb som vänsterytter.



Torres har också varit skadad en hel del men när han har spelat har han varit fantastisk, hans störste konkurrent Drogba har ju dessutom varit skadad en del. Dessutom avskyr jag honom.

2009-05-19 @ 18:18:09
Postat av: Anonym

stoffe>>

"därför måste vi ha en slitstark spelare som springer för 2-3 man. Det stod mellan Kuyt, Park och Tevez. Då Tevez har i princip lika härlig kämpaglöd som de andra och samtidigt är bättre på allt är han given." Glömmer du inte bort Rooney nu? För han är väl snäppet bättre än Tevez på allting.

2009-05-19 @ 19:39:43
Postat av: Roos

Ja tycker de skulle vara intressant att se en elva av de mest underpresterande "startande" spelarna i the big four. Inte för att verka negativ men det skulle vara kul att se vad folk tänker...



Sen en annan grej ang Dixon... läste hans uttalande om Adebayor och sedan dennes egna anledning till varför han var kvar i Arsenal. Dixon vinner på WO känns det som. Maken till dålig inställning och nonchalans mot fansen har jag aldrig skådat. Lite som när Gallas o Heinze grät sig bort från sina respektive klubbar. Adebayor är i Arsenal för pengarna. Tro fan det! Men han kan ju försöka vara närvarande på plan när han spelar. Jag gissar att den sammanlagda löpsträckan under CL-semin mot Man U var under Berbatovs rekord från nån landskamp i höst på 2000 m.



Sen tycker jag att det är helt otroligt att folk bara kan såga Carragher efter fotknölarna. Det finns ingen i spelare i världen som spelar med mer hjärta en den grabben. Heder för det.



Känns som att min egna elva skulle likna mångas här... Men en sak är dock säker. Varje dag i veckan så skulle jag sätta Alonso före Fletcher. Fletcher har varit förvånans värt bra i år. Dock så har Alonso varit såå mycket bättre. I mina röda ögon har han varit Liverpools bäste spelare efter Gerrard.



Ang vad Oskar skrev om Drogba så kan jag bara instämma. Skicka iväg han till italien så han får vi se hur bra han egentligen är.

2009-05-19 @ 19:41:04
Postat av: Roos

Ja tycker de skulle vara intressant att se en elva av de mest underpresterande "startande" spelarna i the big four. Inte för att verka negativ men det skulle vara kul att se vad folk tänker...



Sen en annan grej ang Dixon... läste hans uttalande om Adebayor och sedan dennes egna anledning till varför han var kvar i Arsenal. Dixon vinner på WO känns det som. Maken till dålig inställning och nonchalans mot fansen har jag aldrig skådat. Lite som när Gallas o Heinze grät sig bort från sina respektive klubbar. Adebayor är i Arsenal för pengarna. Tro fan det! Men han kan ju försöka vara närvarande på plan när han spelar. Jag gissar att den sammanlagda löpsträckan under CL-semin mot Man U var under Berbatovs rekord från nån landskamp i höst på 2000 m.



Sen tycker jag att det är helt otroligt att folk bara kan såga Carragher efter fotknölarna. Det finns ingen i spelare i världen som spelar med mer hjärta en den grabben. Heder för det.



Känns som att min egna elva skulle likna mångas här... Men en sak är dock säker. Varje dag i veckan så skulle jag sätta Alonso före Fletcher. Fletcher har varit förvånans värt bra i år. Dock så har Alonso varit såå mycket bättre. I mina röda ögon har han varit Liverpools bäste spelare efter Gerrard.



Ang vad Oskar skrev om Drogba så kan jag bara instämma. Skicka iväg han till italien så han får vi se hur bra han egentligen är.

2009-05-19 @ 19:42:10
Postat av: Johan

stoffe>>

"därför måste vi ha en slitstark spelare som springer för 2-3 man. Det stod mellan Kuyt, Park och Tevez. Då Tevez har i princip lika härlig kämpaglöd som de andra och samtidigt är bättre på allt är han given." Glömmer du inte bort Rooney nu? För han är väl snäppet bättre än Tevez på allting.



Ursäkta dubbelt men jag ville få med mitt namn.

2009-05-19 @ 19:42:35
Postat av: Gurra

Underpresterande:

Cech

Neville-Gallas-Terry-Dossena

Nani-Lucas-Mikel-Malouda

Berbatov-Adebayor



Kommentarer:

Cech är inte alls den överman han en gång var, mycket misstag numera och tar platsen strax före Almunia på grund av det enkla faktum att han i grunden är en bättre målvakt som borde kunna prestera bättre.



Neville har mest varit skadad och inte imponerat när han fått spela, Gallas lyckades med att sänka arsenal lite till, Terry har inte varit i gammal god form och Dossena har, sett till meriterna, varit ofattbart blek.



På mittfältet är Nani en av väldigt få i united som inte varit bra, Lucas har ryckt upp sig på slutet men borde ha mycket mer att ge. Samma sak borde även gälla Mikel. När det gäller Malouda börjar jag tvivla på om han någonsin kommer att anpassa sig till england.



Berbatov har inte varit värd hälften av 400 mille och Adebayor har mest betedd sig som en barnunge, ungefär som Drogba fast utan att prestera.



Lägg märke till att det är de mest underpresterande spelarna, inte de sämsta.

2009-05-19 @ 22:26:03
Postat av: kristofer

sorry men att inte ta med rooney är som att inte ta med gerrard i en top4 elva det är totalt felaktigt, ni som inte har med rooney jag blir väldigt nyfiken på era argument för att peta han.



min elva blir



vds

bosingwa rio vidic evra

alonso carrick

ronaldo gerrard rooney

torres



jag kan inte iheller förstå hur folk kan ta med mascherano som faktiskt under stora delar av säsongen letade efter formen.

Vds före reina är ett enkelt val, han är samspelt med 3/4 av backlinjen sen köper jag inte argumenten att reina skulle vara bättre på fötterna, har ni som hävdar det ens sett en united match ?.

han sätter ju utsparkar på anfallarnas fötter.

2009-05-19 @ 22:43:37
Postat av: CARRA

Tack för svaret Holmgren.



Måste även säga att jag är imponerad över hur du skriver då känslorna för Liverpool oftast kopplas bort i dins texter, jag själv vet att jag inte skulle klara det så måste säga att jag är imponerad, fortsätt med bloggen, tillsammans med Chritensen och Dahlqvist klart bästa Premier League bloggen.

2009-05-19 @ 22:44:45
Postat av: Linhem

hohoho, så trevligt med detta...



Sunderland - den mystiska fripassageraren som gick upp utan att komma topp 3?(vet att du ändrat men ser man en lucka skjuter man)



Carra ska absolut nämnas när man snackar de bästa mittbackarna dock så är han inte en av de tre bästa(Rio,Vidic och Terry) men sedan är Carra där och kämpar men beror ju mkt som sagt på hjärta,passion och kämparglöd...dock så var Carra tidigt en talang som forward/offensiv spelare.



måste lägga till Rooneys lillebrorsa som spelar för Macclesfields reserver...



mitt bidrag då:



Reina



Bosingwa-Rio-Vidic-Evra



Alonso-Carrick

Ronaldo-Stevie-Rooney

Torres

Bänk: VdS,Terry,O'Shea,Masch,Fat Frank,Park/Kuyt och Anelka



Tycker helt enkelt att Reina är bättre nu än Vds och Cech då den sistnämnde tappat massor senaste året/åren.



något snack om backlinjen?

O'Shea på bänken som höger/vänster back och Terry i mitten



Alonso är den lite mer långsammare med sin svepande passningar och spel a la Molby(utan magen) och Carrick är mer energisk och snabbare samt offensivare i sitt spel.

Masch som mer defensiv städgumma och Fat Frank som ett offensivare centralt alternativ



offensivt mittfält så är det egentligen inget snack heller? f.d Världens bästa - nu PL's bästa - Wazza

Kuyt eller Park de är jämnt skägg då jag överhuvudtaget ser dem helt jämna och de kan ersätta ytter positionerna(en åt gången då)



Torres är Torres och PLs bästa forward.

Anelka finns som målgörare att slänga in och gör det bra iår, bättre än Berba och Drogba.

2009-05-19 @ 22:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0