Hicks hånar United - Liverpoolfansen skrattar [2009-09-18]

Jag spinner kort vidare på den diskussion jag har haft med Svanström om de nya PL-reglerna, och det faktum att man nästa säsong bara får ha en 25-mannatrupp anmäld. Dock gäller ju tillägget att spelare under 21 inte behöver vara registrerade - De får spela ändå. Det intressanta blir ju då att kika på om några av lagen förra säsongen använde fler än 25 spelare som översteg åldern 21.

Här får ni en tabell över hur många spelare över 21 varje PL-lag använde förra säsongen:
(spelare födda 1988 eller senare har inte räknats)

Arsenal: 17
Aston Villa: 19
Bolton: 21
Middlesbrough: 21
Everton: 22
Liverpool: 23
Fulham: 24
Chelsea: 25
Blackburn: 25
West Ham: 25
Man Utd: 26
Man City: 26
Tottenham: 26
Newcastle: 27
Wigan: 27
Sunderland: 28
West Brom: 28
Hull: 29
Portsmouth: 29
Stoke: 29

Som ni kan se är det exakt 10 lag som klarade av att bara använda max 25 spelare över 21. Den undre halvan klarade det inte. United hade grejat en plats på över halvan om de inte mönstrat ett riktigt B-lag i sista omgången mot Hull - Fergie sparade ju sina lirare till CL-finalen.

Jag vet inte vilka slutsatser man kan dra av tabellen. Men jag konstaterar att alla lag (Wigan och Man U undantaget) på undre halvan antingen var nykomlingar eller så hade de ny tränare vid säsongens start, alternativt bytte tränare minst en gång under säsongens gång.

Jag vill mena att nykomlingarna ofta gör stora ändringar i spelartruppen då det innebär stora förändringar att spela i PL istället för CCC. Att nykomlingarna prövar sig fram och använder fler spelare är jag inte förvånad över. Att klubbar som har ny tränare, eller genomgår tränarbyten också använder fler spelare känns också naturligt. En ny tränare vill pröva sig fram lite innan han hittar rätt.

På över halvan är det bara två av tio lag lag som hade ny tränare när säsongen började eller om gjorde ett tränarbyte. På den undre halvan pratar vi om fem av tio lag. Det är ingen slump. Eller?

Jag kanske är snabb att dra slutsater. Ni får själva avgöra vad ni tycker att man kan komma fram till. Nu vet ni i alla fall hur statistiken ser ut.

***********************************

Liverpoolfansens älskling och tillika ena delen av deras amerikanska ägarduo Tom Hicks gör vad han kan för att få alla röda scousers på sina sida. Ett sätt att stryka Liverpoolsupportrar medhårs är att säga något smått hånfullt om Man United. Ingen dålig taktik i sig. But for Christ's sake, Tom. Get your facts straight.

Den gode jänkaren kläckte precis ut sig följande i en intervju:
"Liverpool was a famous club around many parts of the world before Manchester United became strong in the last 20 years, and that's a heritage we want to build on and try to get to be as strong as possible."

Spot on. Eller inte. Jag menar... Vem har hört talas om München, The Busby boys, den första Europacup-titeln någonsin för ett engelskt lag 1968, eller de sju ligatitlarna som bärgades innan Fergie någonsin hade satt sin fot på Old Trafford.

Finns det något så ocharmigt som en lismande outsider som gör sitt bästa för att utge sig för att vara en man av folket, och som anser sig förstå gemenskapen och kulturen i en värld han har noll koll på?

Vilken åsna.

***********************************

Fulham fick 1-1 borta mot CSKA Sofia i Europa Leagues gruppspel. I samma turnering så slaktade Everton gästande AEK Athen med 4-0.

Ni väl förresten att Europa League denna säsong använd som försökskanin för ett fem-domar-system? En huvuddomare, två linjemän och två straffområdesdomare. Syftet med straffområdesdomare är inte att det ska bli sju straffar per match. Avblåsningarna ska inte bli fler, de ska däremot hålla högre kvalitet. Färre fel ska begås, är det tänkt. Jag är försiktigt positiv, men vill ge det lite tid innan jag bedömer det.

Vad säger ni andra?

***********************************

Dags att snacka helgen, och då förstås ur ett fotbollsmässigt perspektiv.

Lördagens matcher, och tillika min rad i Fredagstipset ser ut som följer:

Burnley-Sunderland - 2
Arsenal-Wigan - 1
Aston Villa - Portsmouth - 1
Bolton - Stoke - 1
Hull - Birmingham - X2
West Ham - Liverpool - 2

Om Burnley försvarar sig i närheten av lika uselt som mot Liverpool förra helgen så får de svårt att ta poäng mot ett Sunderland som börjat bra, och de får svårt att hålla Bent borta från målprotokollet.

Ettan på Gunners behöver väl ingen direkt motivering. På Emirates så ska ett möte med ett ojämnt Wigan innebära tre pinnar.

Om Arsenalettan inte behövde motiveras nämnvärt så behöver Villa-ettan inte motiveras över huvud taget.

Jag tror att Bolton fick ett rejält uppsving efter segern borta mot Pompey senast. Det var en moralhöjare. Stoke kan tvingas spela utan både Sörensen och Beattie och om Stoke är ett riktigt bra hemmalag så är de ett ganska dåligt bortalag. En ganska bra ett, tycker jag.

Birmingham kommer inte att knipa så många trepoängare på bortaplan denna säsong. Bättre chans än att åka till KC Stadium får man inte. Jag anser faktiskt Birmingham vara ett bättre lag än Hull, och jag tror att Seb Larsson och grabbarna får med sig minst en poäng.

Liverpool behöver en radda vinster eftersom de redan har två torskar under bältet. De vet de om och vi lär få se full fokus från de röda. Dessutom finns det faktiskt en del skillnad i kvalitet på elvorna. Liverpool har fortfarande spelare (Riera, Torres, Mascherano, Skrtel) som väntar på formen, men ju mer dagarna och veckorna går desto närmare kommer de. Jag tror faktiskt inte att de är så långt borta. En gardering hade inte suttit helt fel, men tvåan är för mig det givna utgångstecknet.

Nu är det er tur. Och ja.... Jag tror faktiskt på en fullpottare den här veckan.

***********************************

Annars är det ju faktiskt söndagen som bjuder på high profile-matcherna denna vecka. Derby i både Manchster och i London där Chelsea tar emot Spurs.

***********************************

Min helg består av egen fotbollsmatch, födelsedagspartaj, några kräftor och minst lika många nubbar, krog och biobesök, samt i att bevaka BP-DIF på Grimsta på söndag. Ganska fullt upp med andra ord. Ett inlägg innan måndag känns inte helt realistisk.

En fråga: De senaste måndagarna har jag svept igenom alla PL-matcher som spelats under helgen som varit. Är det något ni vill att jag ska fortsätta med, eller känns lördagsfighterna inaktuella på måndag?

Trevig helg på er alla.

Kommentarer
Postat av: Johan ( ManU)

Fortsätt med dina matchraporter varje Måndag! Det är en av de större anledningarna till att jag läser den här bloggen, då jag inte har tid att själv se de flesta matcherna!

2009-09-18 @ 15:36:20
Postat av: Oskar

Burnley-Sunderland - 2

Arsenal-Wigan - 1

Aston Villa - Portsmouth - 1

Bolton - Stoke - 1

Hull - Birmingham - X

West Ham - Liverpool - X2



Har inte tid att kommentera inlägget nu men kastar iväg ett fredagstips iaf.

2009-09-18 @ 15:51:50
Postat av: Stenansikte

Fortsätt gärna svepa igenom alla matcher oavsett om det sker på söndag eller måndag. Man hinner inte se allt och det är rolig läsning!



Burnley-Sunderland - 2

Arsenal-Wigan - 1

Aston Villa - Portsmouth - 1

Bolton - Stoke - X2

Hull - Birmingham - X

West Ham - Liverpool - 2



Angående det nya domarsystemet så är det svårt att säga på förhand om det kommer bli bättre kvalité på dömningen av matcherna eller om det bara blir mer rörigt. Men jag tycker absolut det är helt rätt besult att testa det i alla fall.

2009-09-18 @ 16:10:59
Postat av: Big One

Burnley-Sunderland - 1 (större under har hänt på Turf Moor än en Sunderland-torsk)



Arsenal-Wigan - 1 (stor klasskillnad mellan lagen)



Aston Villa - Portsmouth - 1 (se ovan)



Bolton - Stoke - X (en gladfotbollsföreställning utan dess like kommer att utspelas på Reebook Stadium, sambamatchen slutar 0-0)



Hull - Birmingham - X (ja vafan, man måste ju chansa lite nån gång i livet)



West Ham - Liverpool - 12 (vrålöppet)



Fortsätt gärna med matchrapporteringen, intressant läsning. Och vad hände med veckoomröstningarna?

2009-09-18 @ 16:31:29
Postat av: FCUM (United)

Naturligtvis ska du fortsätta med matchrapporterna, mycket trevlig läsning.



Tror också att det blir någon som prickar in full pott imorgon, det är förstås om de klara ettorna med Arsenal och Aston Villa går in, blir inte många som tippar i mot de favoriterna och då återstår ju bara 4 matcher som känns helt mänskligt.



Burnley-Sunderland - 1 - Burnley är lite av ett Stoke som kan skaka de flesta lagen på hemmaplan, tycker inte att Sunderland har imponerat så värst fast de har ju ne stark trupp.



Arsenal-Wigan - 1 - Dags för Arsenal att bounce back.

Aston Villa - Portsmouth - 1 - Portsmouth har det lite väl tungt nu och deras negativa trend kommer nog inte ta slut på bortaplan och ännu mindre troligt mot ett så pass bra lag som Villa.



Bolton - Stoke - 2 - Tror Stoke spelarna kommer ta igen sin senaste hemmaförlust men en vinst på Reebook, känns som att denna match kan utvecklas på många sätt men Bolton är inte stabila bakåt och Stoke brukar ta till vara på sina chanser ganska väl.



Hull - Birmingham - 1X - Mycket svårt det här, Birmingham är ju ett av de bättre lagen på undre halvan om vi ser till bortaspel, brukar kunna hålla i sitt eget spel fast de är gäster. Har ett kryss här och halvgraderingen faller på Hull.



West Ham - Liverpool - 2 - Westham inte chanslösa men inte bra nog för att få min enda halvgradering, Liverpool spelar bättre och bättre och går nog in med rätt attityd i denna match och ska i så fall också vinna.



Bara hoppas på det bästa imorgon då.



Jag missade tyvärr torsdagens matcher, hur funkar kommunikationen mellan huvuddomaren och straffområdsdomaren? Det är väll fortfarande Huvuddomaren som tar besluten om straff eller ej hoppas jag? Kan man få systemet att fungera är jag mer än positiv. Har denna nya domare något att säga till om offside, om bollen var inne eller inte eller är det bara frispark/straffsituationer? mycket frågor här men det kanske är någon här i läsarkretsen som har lite koll.



Trevlig helg på er

2009-09-18 @ 17:31:57
Postat av: PD

Burnley-Sunderland 2 Går på form här.



Arsenal-Wigan 1 Klass skillnad.



Aston Villa - Portsmouth X2 Pompey måste ta poäng.



Bolton - Stoke X Ja varför inte.....



Hull - Birmingham 1 Kan gå hur som i denna match men väljer 1a hemma plan avgör.



West Ham - Liverpool 2 Tippar med hjärtat.Hjärnan skriker varning, pool har inte spelat bra i någon match ännu.



Trevlig helg.



Gärna en fortsättning på helgens matchreferat tack.

2009-09-18 @ 17:35:10
Postat av: Big One

Om jag har fattat det hela rätt så ska straffområdesdomaren ha samma uppgifter som en måldomare i ishockey; att påkalla huvuddomaren om uppmärksamhet om bollen har varit över linjen. Beslutet ligger dock hos huvuddomaren att bestämma om det var mål eller inte.

2009-09-18 @ 17:38:55
Postat av: E.B Farnum (Liverpool)

Burnley-Sunderland 1 (2-1)

hemmastarka Burnley stoppar sunderlands framfart.



Arsenal-Wigan 1 tippar (3-1)

Arsenal klasserna bättre än Wigan. Bendtner gör två mål och Vela ett, Rodallega tröstmålar.



A.Villa-Pompey 1 (2-0)

tråkig match som Villa ska vinna.



Bolton-Stoke 2 (0-2)

Stoke bättre laget. bolton har krysschans om elmander får stanna på bänken...



Hull-Birmingham 1X

tror på 2-1 Hull men eftersom man ska ha en gardering så 1-1.



West Ham-Pool (0-4)

dags för Pool att visa var skåpet ska stå efter en bedrövlig insats spel och poängmässigt hitills

2009-09-18 @ 18:01:28
Postat av: Henrik (United)

Burnley-Sunderland - 2



Arsenal-Wigan - 1



Aston Villa - Portsmouth - 1



Bolton - Stoke - 1



Hull - Birmingham - 2



West Ham - Liverpool - 1X



Där har ni mitt fredagstips, keep up the good work David! ;)

2009-09-18 @ 20:21:31
Postat av: Mock

Burnley-Sunderland - 2 (Burnley för dåliga. Fast sen står man nog där som ett fån och har glömt Hull förra hösten)

Arsenal-Wigan - 1 (Arsenal för bra, missar inte två helger i rad

Aston Villa - Portsmouth - x (Pompey för dåliga)

Bolton - Stoke - 1x (Helgardering på ett eventuellt stryktips. Får sikta in mig på 0-0 här)

Hull - Birmingham - 1 (Vennegor of Hesselink avgör)

West Ham - Liverpool - 2 (Som Liverpoolsupporter är oron stor, men hjärtat får återigen bestämma till Pools fördel)



Självklart ska du fortsätta med måndagssummeringarna. Det är aldrig för sent att läsa om helgens matcher.

2009-09-18 @ 23:16:01
URL: http://www.twitter.com/brodernajonsson
Postat av: Mock

Aston Villa - Portsmouth ska självklart vara en etta. Blev lite fel på första försöket.

2009-09-18 @ 23:17:27
Postat av: Linhem

Burnley-Sunderland - 2

Arsenal-Wigan - 1

Aston Villa - Portsmouth - 1

Bolton - Stoke - 1X

Hull - Birmingham - X

West Ham - Liverpool - 2



var fan ska man lägga in garderingen? känns som man har en fullpottare på G även jag men kommer antagligen missa någon efter ett kvitteringsmål i 93e...



några ord om "The Steel City" Derby?

mycket fin match på klassisk brittisk manér

2009-09-18 @ 23:19:36
Postat av: rooster

Burnley-Sunderland - 1

Här kommer skrällen, här kommer skrällen, kom ihåg var ni läste den först..

Arsenal-Wigan - 1 Här kommer inte skrällen..

Aston Villa - Portsmouth - 12 Men här kan den kommma. Villa, mitt kära Villa är inte alls så säkra hemma som de var för ca..x år sen. Nu är det bortaspelet som är styrkan. Skrällen kan vara ett faktum



Bolton - Stoke - 1.... Stoke utanför hemmamurarna är lika tama som Idol utan Bagge



Hull - Birmingham - 1 Har Birmingham en offensiv?? Kanske?,men Hull vinner detta med 2-0



West Ham - Liverpool - 1

Bubbles to night kommer att eka runt Upton Park. Liverpool kommer att underpresters då Benitez säkert vilar en stekhet Y.Bena..on

2009-09-19 @ 01:28:28
Postat av: Ralle [LFC]

Burnley-Sunderland - 2

Arsenal-Wigan - 1

Aston Villa - Portsmouth - 1

Bolton - Stoke - 12

Hull - Birmingham - X

West Ham - Liverpool - 2

2009-09-19 @ 01:46:53
Postat av: Erik

Burnley-Sunderland - 2

Arsenal-Wigan - 1

Aston Villa - Portsmouth - 1

Bolton - Stoke - 2

Hull - Birmingham - 1

West Ham - Liverpool - 2

2009-09-19 @ 02:26:11
Postat av: Vallin

Fortsätt för guds skull med matchgenomgångarna! Oerhört trevlig läsning.

2009-09-19 @ 10:34:37
Postat av: Niklas (Villa)

Burnley-Sunderland (X2)

Arsenal-Wigan (1)

Aston Villa - Portsmouth (1)

Bolton - Stoke (1)

Hull - Birmingham (1)

West Ham - Liverpool (2)

2009-09-19 @ 10:39:47
Postat av: Ewezi

Godmorgon godmorgon :D Hoppas att du får en underbar Lördag!

2009-09-19 @ 11:13:54
URL: http://ewezi.blogg.se/
Postat av: Rutger Macke

Fortsätt som du gör. Det är bra!



Såg du Chelsea - Spurs? Ytterst märklig domarnivå. Han hade tydligen bestämt sig för att inte använda sitt kort, oavsett vad spelarna gjorde. Det uppstod en del märkliga situationer pga av det. Dessutom missade han två straffar, en åt vardera laget. Spursmurens hands var väl den tydligaste av dem...

2009-09-21 @ 09:28:04
URL: http://www.tippeligan.nu
Postat av: Svanström (Arsenal)

Länktips till Arsenalredaktionens syn på stoppetiden på Old Trafford igår.



http://www.svenskafans.com/england/artikel.asp?id=235627



Läsvärd tankegång till skillnad från Unitedfansens lågstadiematte.

2009-09-21 @ 12:28:56
Postat av: kristofer

Visst är det underbart att bara United får göra mål på stopp tid......

2009-09-22 @ 08:51:13
Postat av: rooster

Har du drabbats av svininfluensan??

2009-09-22 @ 12:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0