Campbell is a quitter [2009-09-23]

Leeds kämpade tappert men förlorade likväl mot Liverpool med 1-0. Liverpool mönstrade faktiskt ett ganska starkt lag, och Leeds höll Rafas mannar stången riktigt länge. Kanske (antagligen) borde också Leeds ha tagit ledningen. Målet som dömdes bort för offside var nog inte offside, ärligt talat.

Men som så många gånger förr så studsade bollen storlagets väg, och i slutändan var Liverpool lite för tunga och lite för starka för Leeds. Mot slutet av matchen var det en hel del slutkörda Leedsspelare på planen, och det fanns ingen energi kvar till en vettig anstormning.

Leeds ska dock ha beröm för hur de tog sig an uppgiften och för att de faktiskt upprepade gånger i matchen skapade problem för Liverpool. Bara det faktum att Rafa bytte in Gerrard och Johnson skvallrar om att Liverpool aldrig såg ut bekvämt spela hem matchen.

Matchen som sådan var inte den mest händelserika i mannaminne, och så mycket att skriva om finns det faktiskt inte.

Dock fanns det i matchprogrammet en skojfrisk kommentar från Leeds ordförande Ken Bates som nårga dagar innan matchen hade sprungit på Steven Gerrard på en krog i London. Bates tyckte att det var lika bra att höra med Stevie ifall han inet var lite less på PL och CL och kolla ifall inte League One lät som trevlig utmaning:
"I said I could only offer a grand a week but he could have all the Yorkshire pudding he could eat".

Förvisso ett generöst erbjudande, speciellt om man gillar Yorkeshire pudding, men jag antar att Gerrard ändå väljer sina dryga £100K i veckan i Liverpool.

Carragher sa efter matchen att Leeds var minst lika svårspelade som vissa av de Premier League-lag han mött. Det tror jag inte han säger ifall han faktiskt inte tycker så. Leeds har börjat säsongen bra, och jag blir fruktansvärt förvånad ifall de inte går upp till CCC den här säsongen.

Vad tror Mr. Kesselfors?

***********************************

Sol Campbell skrev för fem veckor sedan ett femårs-kontrakt med Notts County. Idag kommer nyheterna om att den gamle landslagsspelaren bryter kontraktet och lämnar klubben. Det blev bara en match för Campbell i Notts County. Tydligen så kom han fram till att det inte var rätt för honom. Klubbens ordförande Peter Tambling kommenterar det hela:
"We're disappointed Sol has decided, from yesterday, he wants to end his contract. Sometimes decisions are made, people make wrong decisions and Sol has decided this is not where he wants to be now"

På frågan om Campbell hade gett några specifika anledningar till varför han lämnar sa Tambling följande:
"
Not an awful lot, just that this was not working out for him."

Jag måste säga att hela tillvägagångssättet stinker brist på professionalism från Campbells sida. Man skriver inte ett femårskontrakt för att sedan riva upp det fem veckor senare. Inte i något sammanhang. Utan att känna till alla bakomliggande orsaker så är den spontana reaktionen att det faktiskt är riktigt dåligt gjort av Campbell. Att jag sedan inte fattade varför han skrev på för Notts County är en annan femma.

***********************************

Övriga resultat från Ligacupen igår kväll:

Arsenal-West Brom 2-0
Barnsley-Burnley 3-2
Bolton-West Ham 3-1
Carlisle-Portsmouth 1-3
Nottingham Forest-Blackburn 0-1
Peterbrough-Newcastle 2-0
Scunthorpe-Port Vale 2-0
Sunderland-Birmingham 2-0
Stoke-Blackpool 4-3


Stoke-Blackpool
var en absolut galen historia. Blackpool ledde med 2-0 fram till den 75e minuten. Då smällde Stoke in tre mål på fem minuter och vips var man i ledning. Den ledningen höll i sig i en minut - Blackpool kvitterade i den 81a minuten. Sedan gjorde Andy Griffin sitt första mål på tre år i matchminut 96, och Stoke stod som segrare.

Värt att notera i övrigt....

Elmander gjorde mål för Bolton. Det stod 1-1 i efter 90 minuter. Sedan avgjorde Bolton i förlängningen. Elmander gjorde 3-1-målet i den 119e matchminuten.

Arsenal hade åtta tonåringar i startelvan.

Portsmouth vann för första gången denna säsong. Men de låg under med 1-0 mot lilla Carlisle. Målet gjordes av Ian Harte. Jag antar att ni minns honom? Han var en av de utskriva spelarna i Leedselvan i gårdagens fråga här på bloggen. Harte var given i det Leeds som var framgångsrika i PL under slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Han gjorde över 200 matcher för Leeds, och har gjort 64 landkamper för Irland. Idag har han hunnit bli 32 år gammal och återfinns han alltså i League One-klubben Carlisle.

***********************************

På tal om gårdagens fråga. Här är det rätta svaren:

A - Markus Babbel.
B - Danny Murphy.
C - Patrik Berger.
D - Dominic Matteo
E - Oliver Dacourt
F - Alan Smith.


Två pers prickade in full pott, och det var Rikki och Linhem. Linhem halvgarderade dock lite på punkt E och får ett pyttelitet minus i kanten. Men guldstjärna till er båda. Snyggt jobbat.

***********************************

Fler Ligacupmatcher ikväll:

Aston Villa - Cardiff
Chelsea - QPR
Hull - Everton
Man City - Fulham
Man Utd - Wolverhampton
Preston - Tottenham

Personligen hade jag gärna sett Villa-Cardiff. Det finns en hel del unga, intressanta (och engelska) spelare i Villa som säkert kan få chansen ikväll, och Cardiff är ett av de mer intressanta lagen i CCC, ifall ni frågar mig.

Chelsea-QPR hade också varit en småtrevlig match. Ryska olje-rubel vs italienska F1-euros.

Men Canal + sänder Untied-Wolves. Varken oväntat eller upprörande. Men lite småtrist för oss neutrala, kan jag tycka.

***********************************

Elhadji Diouf
ska ha fått bananer kastat mot sig under matchen mot Everton i helgen. Jag har aldrig sett charmen i det där banankastandet. Å andra sidan så ska Diouf ha sagt "Fuck of, white boy" till en 14-årig bollkalle under matchen.

Vad är det man brukar säga? Skit ska skit ha.

***********************************

Signaturen rooster menade i en kommentar igår att Liverpools grekiske nyförvärv Kyrgiakos måste vara det sämsta Liverpool köpt på år och dagar.

Han är kanske ingen stjärna, men jag kan göra en elva med sämre spelare som passerat i revy i Liverpool de senaste fem åren.

How about Kroonkamp, Nunez, Gonzalez, Paletta, Dossena for starters? Där har du £12M rakt ned i en avgrundsdjup sjö. Kyrgiakos framstår som en framträdande kandidat till Ballon d'Or bredvid de andra luffarna.

***********************************

Nu ska jag bege mig upp till Söderstadion och se sambafotboll (nåja) á la Bajen.


Jag kan avslöja att denna blogg snart har gjort sitt på detta ställe. Den kommer att leva vidare i allra högsta grad, tro inget annat. Men ett nytt hem och en ny kostym vankas. Mer om detta i dagarna.

Vi hörs imorgon!

Kommentarer
Postat av: Svanström (Arsenal)

Arsenal var helt okej igår. Wilshere är en liten cocky motherfucker som lyckades få Thomas utvisad. I övrigt var han lysande och gjorde stundtals lite vad han ville med WBA-spelarna.



Den enda som kunde mäta sig med honom var Vela som kom in och bidrog med det där lilla extra som gjorde att Arsenal kunde punktera matchen.

2009-09-23 @ 18:12:57
Postat av: Fredrik Kesselfors

Visst ska vi gå upp i år. Jag sa i och för sig samma sak förra säsongen men skillnaden i år är tränaren Simon Grayson. Jag har inte exakta siffror på hur det gått sedan han kom till klubben i mitten på förra säsongen, men många förluster är det inte. Det känns som det hela avgörs redan nu i oktober nästan då Leeds kommer möta alla topplagen i rad nästan. Charlton, MK Dons, Millwall, Norwich, Bristol Rovers.



Det som kan ställa till det är skador då framförallt anfallet är tunt bakom Beckford och Becchio och vi får hoppas Snoddas fortsätter spela lika bra för då blir han uppköpt av en bättre klubb.



Men grattis till segern, det känns som om vi förlorade med flaggan i topp ändå och äntligen få lite finbesök på Elland Road :)

2009-09-23 @ 18:51:00
Postat av: Svanström (Arsenal)

0-1 Gais. Hammarby stannar i Allsvenskan eller Liverpool vinner ligan, Holmgren? För jag antar att du é bajare?

2009-09-23 @ 19:44:58
Postat av: Björn

Sol Campbell till Totenham?



Sambafotboll på söderstadion..?! Det var väl längesen. På senare tid verkar det ju som söder bröderna tagit över de där fyverkeriuppvisningarna som var på vattenfestivalen förr i tiden.

2009-09-23 @ 21:54:55
Postat av: Holmgren

For the record:

Jag är inte bajare. Jag är ingenting när det gäller svensk fotboll. Jag tycker det är trevligt när det går bra för Stokholmslagen. Dels eftersom jag betydligt hellre bevakar Allsvenska matcher än Superettan-diton. Och dels för att jag har vänner som är bajare/gårdare/gnagare. Alltid är det någon kompis som är extra glad ifall ngt av Stockholmslagen går bra.



Men när jag går på allsvensk fotboll är det alltså inte i egenskap av supporter.



Så om jag ska svara på din fråga, Svanström;

PL-titel till Pool. Alla dgar i veckan, året runt, tills jag drar ur pluggen.

2009-09-23 @ 22:32:51
Postat av: Kriss

Verkligen pissdåligt och oprofessionellt av Campell, men kan det vara så att han fått ett bättre erbjudande? För är det inte så att eftersom han rivit kontraktet kan gå till vilken klubb som helst? Rödknappen har ju flörtat ganska friskt med honom i media, men tror ju knappast Tottenham-fansen vill se honom i den vita tröjan.



När man ser namnen på de otroligt dåliga värvningarna som Liverpool gjort under Rafa-eran blir man mörkrädd och undrar vem som har varit ansvarig. Måste dock lägga till två namn på den listan som gjort mig nervös varje gång deras namn figurerat i startelvan. Josemi och Pellegrino, har nog inte sett mycket sämre i den röda tröjan. Dock var väl Pellegrino en taktiskt värvning då han ingår i träningsstaben, men borde ALDRIG fått spela en match.

2009-09-24 @ 08:55:53
Postat av: Rutger Macke(Chelsea)

Jag antar att det är för sent: gå INTE till Söderstadion! Patetisk historia! Att sen skylla på att "vi gillar inte Domar-Martin" är än mer patetiskt.



Sol C är en speciell historia. Det antyds (har antytts) flera gånger att han är lite klen mentalt. Flydde han inte på nåt konstigt sätt från Arsenal för några år sen?

2009-09-24 @ 09:44:48
URL: http://www.chelseasweden.com
Postat av: nisse

Apropå kylskåp; Owen gör inte mycket för att charma oss LFC-fans. Hans uttalande senast om att det sena målet i derbyt är bland det största han upplevt kommer nog generera ett extra pipande i matchen på Anfield......

2009-09-24 @ 10:50:27
Postat av: Linhem

Känns ju som medtanke på att 'Arry är en lurig,skum,Udda och olojal person, att han gillar att ta tillbaka sina f.d spelare och att Spurs har en hel del mittbacksproblem så har jag en liten känsla att Sulzeer(Co-o-o-ol name) Campbell är påväg tillbaka till White Hart Lane där folk hellre tar Johnnie Jackson i startelvan än att ens ha Sol i närheten av bänken.



Om(inte stort utan enormt) de skulle hända så är ju Owen's övergång en ganska lång bit ifrån.



varför jag halvgarderade på Eirik Backe är för att jag har sett matchen ifråga och kommer ihåg att både Dacourt & Backe var med i den match.

2009-09-24 @ 15:22:35
Postat av: Svanström (Arsenal)

Holmgren//



Hehe se där. Fick för mig att du ofta är och ser bajen. Måste vara relativt unikt att vara så fruktansvärt fotbollsintresserad men ändå inte ha något lag i Sverige?

2009-09-24 @ 16:34:14
Postat av: nisse

Svanström: Kanske är det unikt, jag är likadan. Och en polare till mig också......

2009-09-25 @ 09:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0