Fönstret är stängt. Äntligen. [2009-09-01]

Jobb och sociala plikter har satt stopp för bloggandet i helgen och igår.

Jag tänker inte sammanfatta hela helgen, det börjar kännas inaktuellt. Men jag kan säga att jag kände mycket medlidande i helgen.

För Abou Diaby som gjorde ett helt strålande match på Old Trafford, men som gjorde ett självmål som blev matchavgörande.

För Emmerson Boyce som tillsammans med Titus Bramble gjorde ett strålande jobb när Wigan höll Everton stången i andra halvlek. Sedan orsakade han sen straff som Baines slog in på övertid.

För hela Birmingham som slet så hårt mot Spurs, men föll i den femte övertidsminuten.

Vad mer?

Liverpool behövde ett rött kort (hårt dömt) och spel i numerärt överläge för att få Bolton på fall. Kanske kan segern bli en kompass, en ledstjärna Liverpool. De vände och vann många matcher förra säsongen, och nu fick de bekräftelse på att takerna sitter kvar. Men hur bra såg spelet ut? Sådär, va? Till och med sämre än sådär innan utvisningen.

Man United vann över Gunners på ett sätt som jag inte ens begriper. Arsenal var bättre i mina ögon. Men det är inte det räcker. United är enormt bra på att vinna lite småfult, halvt oförtjänt och utan att imponera. Det är en av de mest imponerande sakerna med United.

Det var löjligt av domaren att visa upp Wenger på läktaren, och det var lika löjligt av Wenger att efter matchen anklaga United för att spela anti-fotboll. Ok, inte ens om United har en bra dag så spelar de en fotboll som av den breda massan anses vara lika vacker som Arsenals. Men nog fan kan United bjuda på underhållning. När de är bra är de en nära perfekt symbios av det vackra och det effektiva. Nu hade United en småsålig dag, och man håller på att anpassa sig till ett fotbollsliv utan av världens individuellt bästa fotbollsspelare. Och som sagt.... Fergie har i grunden inte samma utpräglade tro på kortpassningsspel och bollinnehav som Wenger har. Men det betyder verkligen inte att United spelar, eller i grunden står för, en anti-fotboll. Det tror jag nog att Wenger innerst vet, han också. Jag antar att förlusten måste varit svår att acceptera, och det kan jag köpa. Men utspelet blev faktiskt ganska löjligt.

En hel del var som vanligt. Chelsea tog ännu en seger, Stoke var urstarka på hemmaplan, Blackburn såg trubbiga ut framåt, Hull tog poäng tack vare Geovanni, Adebayor gjorde mål, Pompey förlorade och Fulham saknade verkligen Johnson och Murphy när de förlorade med 2-0 på Villa Park, och ingen här på bloggen hade alla rätt i Fredagstipset.

***********************************

För några timmar sedan stängde transferfönstert.

Vad som hänt det senaste dygnet?

Everton har värvat Heitinga, West Ham har skeppat iväg Savio, Villa har betalt £5M för West Hams James Collins, Sunderland har signat Teemu Taino på lån och Hulls Michael Turner permanent, Spurs har köpt Pompeys Niko Kranjcar medan Pompey i sin tur har försträkt med Ben-Haim.

Det var inte ens i närheten av allt som har hänt de senatse 24 timmarna, och det är på sin höjd en promille av alla övergångar som alla klubbar har gjort under sommaren.

Vill ni se alla köp och försäljningar gjorda av alla PL-klubbar så klickar ni bara här.

Förresten: Äntligen är fönstret stängt. Nu kan man ägna sig uteslutande åt det som händer på planen i ett par månader. Underbart.

***********************************

Jag är för övrigt långt ifrån övertygad om Heitingas förträfflighet. Jag är inte alls säker på att Everton har gjort ett bra köp. Heitinga är fortfarande en spelare som stundtals personifierar ord som vilsen och förvirrad. Han kan se väldigt klumpig och bortkommen ut vissa gånger. Jag får för mig att det öppna spelet i Spanien gör att försvarsmissar inte straffas lika hårt och lika ofta där som de görs i PL. Jag blir inte förvånad ifall holländaren blandar och ger till en början.

***********************************

Rasmus Elm var nog inte helt långt borta från att hamna i England. Både Evertons och Fulhams intresse var att ta på allvar. Men det blev Holland och AZ Alkmaar. Men det betyder inte att England går fritt från en dos Elm. Det finns mycket Elm att ta av. Äldsta brodern David är nu helt klar för Fulham. Alltså.... Vem är jag att ifrågasätta Roy Hodgson - Karln har ju inte tagit ett enda felbeslut sedan han kom till klubben. Men David Elm? Jag ser en hel del svensk fotboll, jag har sett Kalmar FF ett antal gånger den här säsongen, både live och på TV. Och inte under en enda hundradel har jag tänkt "Jag undrar ifall inte David Elm skulle klara sig ganska bra i Premier League". David är den mest begränsade utav Elmarna, men han är den som spelar i den bästa klubben. Så det kan bli.

När vi ändå pratar Elmar så kan jag säga att jag gärna hade sett Rasmus hoppas över Hollands-steget. Jag vill påstå att Elm är en av Europas mest lovande 21-åringar, och ska han få ut det mesta av sin potential så ska han omges av bra spelare även på träning. Det springer runt för många dussinlirare i Holland. Rasmus behöver bli utmanad varje dag på träning. I AZ tror jag bara att det tar ett par månader innan det är han själv som dominerar på träningarna. Självklart finns det enormt många parametrar att ta hänsyn till, och det som är det prefekta receptetet för en en stigande utvecklingskurva för en spelare (människa) kan vara helt fel väg att vandra för en annan. Dessutom verkar Rasmus vara en vettig ung man som tar genomtänkta beslut. Men som sagt.... Jag tror nog att han hade varit redo för ett större och kaxigare första kliv.

***********************************

Liverpool lottades mot Leeds i Ligacupen. Det blir en nostalgitripp. Hoppas att Canal+ visar matchen den här gången också.

***********************************

Jag är tillbaka under veckan. Det vankas en lista över sommarens bästa värvningar. Andra önskemål?

Kommentarer
Postat av: Stenansikte

Det känns faktiskt otroligt skönt att fönstret är stängt. Hade förväntat mig något större så här sista timmarna men på det stora hela är det skönt att det är över. Som du säger så är det spelet som gäller nu framöver!



För övrigt satt jag och kollade på highlights från ManU - Ars och det var tur att det bara var höjdpunkter, hann bli så fruktansvärt uppretad på den lilla snutt jag såg. Att United får vinna matchen (det ska ju sägas att det är, precis som du säger david, imponerande att de lyckas med såna här vinster; men man blir fruktansvärt less) gör mig galen. För utom lite chanser på slutet då Arsenal pressar på så har ManU inget att komma med. Det är klart domaren inte kan göra så mycket annat (i alla fall inte på Old trafford) att blåsa straff åt United men nog var Arsenal mer förtjänta av en straff. Sen att Rooney filmar är ju lite ironiskt, fast det hade nog alla strikers i PL gjort i och för sig...



Att visa upp Wenger på läktaren var väldigt löjligt men å andra sidan var hans uttalande lika löjligt så det väger väl upp...



Lika hade varit ett fint resultat (för mig som liverpoolsupporter också) men Arsenal förtjänade vinna. United kommer bli farliga om de fortsätter lyckas med såna här matcher.



David Elm i Fulham, men kan man verkligen tro att han kommer få någon speltid? Finns nog ingen i mina ögon i allsvenskan som skulle passa i någon PL-startelva. Inte på bänken heller...

2009-09-01 @ 21:00:03
Postat av: Linhem

missat sista delen av Silly just för att man just nu är hälften människa,hälften mumie och tills viss del en yngre version av Jari Litmanen.



David Elm till Fulham...vet inte vad man ska säga, hörde rykten om han till IFK samma dag.

behöver Roy en targetplayer? kommer han få spela? blir de som för Stoor? Kalmar till London utan att glänsa...David Elm - Ali Dia?

2009-09-01 @ 21:50:22
Postat av: Linhem

missat sista delen av Silly just för att man just nu är hälften människa,hälften mumie och tills viss del en yngre version av Jari Litmanen.



David Elm till Fulham...vet inte vad man ska säga, hörde rykten om han till IFK samma dag.

behöver Roy en targetplayer? kommer han få spela? blir de som för Stoor? Kalmar till London utan att glänsa...David Elm - Ali Dia?

2009-09-01 @ 21:50:59
Postat av: Oskar H

Jag håller inte med om att utvisningen av Wenger var felaktig. Det står väldigt tydligt i regelboken att man absolut inte får sparka på vattenflaskor, vilket Wenger gjorde. Visst kan man ha överseende med en reaktion med tanke på omständigheterna men, det är fortfarande ett klart och tydligt regelbrott. Att dessutom tiden skulle ha någon inverkan, vilket vissa hävdar, är helt absurt. Att man inte ska visa ut någon för att det inte är så mycket tid kvar är helt befängt ju.

2009-09-01 @ 22:06:33
Postat av: Peter Fritzon

Som jag skrev innan angående lista:



"Förövrigt skulle jag vilja se en tio i topplista på de värsta filmarna i PL. Nu när CR är i Spenien så kan det bli tight om andraplatsen. Att Drogba är ohotad etta antar jag.

=)"

2009-09-02 @ 07:33:20
URL: http://fritzonbloggen.blogspot.com/
Postat av: Kriss

Blev en väldigt medioker sista dag på transfermarknaden, trodde att något lag skuller komma med en bomb sista dagen, men det var helt tyst. Hade gärna sett Liverpool knyta till sig något kreativt på mittfältet, då aquilani är skadad och bakom honom finns ingen backup ifall Lucas eller Masch går sönder.



Angående Elm blir det nog tufft, känns som att det blir en Prica (som nog är bättre än Elm), lite speltid i början och om han inte levererar så in i frysen!

2009-09-02 @ 08:08:15
Postat av: Olle F

en lista med de coacher som får ut det mesta av sitt spelmaterial skulle vara kul...

2009-09-02 @ 15:02:31
Postat av: Sadde mufc

Olle F: Behövs det ens en sådan lista? måste ju bara finnas en vinnare.



Ang United-Arsenal så kan jag säga att Arsenal var bättre i första, United hade tur i smaband med målen men efter dem var de bättre, vilket även statistiken efter matchen skvallrar om. Bara för att Wenger har valt just ett system(den kan inget annat) så behöver det inte betyda att det är den bästa och mest effektiva. Holmgren du har som vanligt beskrivit United på ett sätt som den mest inbite United fanet inte ens skulle fixa. Jag är imponerad.



När United spelade ut Arsenal på emirites förra säsongen men ändå förlorade då var det ingen som snackade om tur??

2009-09-02 @ 20:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0