Pennant är pengakåt och Wenger tror på det omöjliga [2008-12-24]

Allra första: Nya blogginlägg kommer fortsätta strömma in. Ni är rätt många som inte kikat in idag av förklarliga skäl. Så glöm inte att scrolla nedåt och kolla in julnötterna. Det går också bra att klicka här.

******************************************

Jermaine Pennant
säger att han ännu inte har gett upp hoppet om att vinna tillbaka sin plats i Liverpool. Pennat säger: "Jag vill verkligen stanna. Jag är ett Liverpoolfan och jag har alltid drömt om att få spela här, och just nu kan jag inte tänka mig att spela för något annat lag i ligan. Jag tänker fortsätta jobba hårt så får vi se vad som händer".

Även om man saknar ena hjärnhalvan så vet man att det inte finns en snöboll i helvetet att Rafa Benitez kommer ge Pennat speltid. En anledning till att det inte kommer ske är att ifall Pennant spelar 15 matcher för Liverpool denna säsong så förlängs hans kontrakt automatiskt med ett år. Och det finns förstås inte en chans att Rafa vill ha kvar Pennant även nästa säsong, det har han med all önskvärd tydlighet visat. Jag tror även att Pennant själv vet om det. Att han nu envisas med att vilja vara kvar har förstås att göra med att han i sommar kan gå som bosman och att han då sitter i guldsits när det kommer till att löneförhandla. Varje gång en klubb inte behöver betala en övergångssumma för en spelare så kan den spelaren räkna med att få dels en sign on-bonus och dels en hög lön. Det verkar som om Liverpool har fått ännu en Salif Diao, om än i miniatyr, på halsen.

Idag kom det dessutom rykten om att Liverpool överväger ett bud på Pennant från... Håll i er nu.... Real Madrid. But why? Ok, Pennant har säkert en del outrättat i sin karriär. Men Real Madrid? Har världen gått och blivit helt galen, eller är julafton den nya första april?

******************************************

West Bromwich lånar Arsenals 20-årige anfallare Jay Simpson. Simpson som har fått en del speltid i Arsenal i år, då framför allt i ligacupen, ser det som en bra chans att få spela A-lagsfotboll och West Brom hoppas förstås att den unga engelsmannen ska få fart på målskyttet för The Baggies. Och det skulle i så fall vara en välkommen julklapp för ligajumbon. Än så länge har det inte blivit mer än 14 mål för Tony Mowbrays mannar, vilket är sämst i ligan.

******************************************
West Ham verkar hysa en längtan om att få spela Coca Cola Championshipfotboll nästa säsong. De sägs nämligen att de nu förhandlar med Tottenham om prislappen på Craig Bellamy. West Ham sägs vilja ha nästan det dubbla mot vad de betalade när de köpte walesaren från Liverpool, vilket var £7.5M. Redknapp och Tottenham sägs dock inte vara beredda att lyssna på "crazy prices". Vi får väl se om affären blir av och var prislappen i så fall landar på. Två saker är dock säkra: 1) Vad West Ham än får betalat för sin anfallare så måste de ersätta honom om de inte ska löpa ännu större risk än vad de redan gör att åka ur. 2) Ett anfallspar bestående av Roman Pavlyuchenko och Craig Bellamy skulle kunnna bli riktigt vasst.

******************************************

Scolari säger att han är oförstående över John Terrys röda kort senast mot Everton. Direkt efter matchen var Big Phil försiktig i kommentarerna kring utvisningen, men säger nu, efter att ha granskat bilderna, och fått lite distans till det hela, att han inte anser att Terrys tackling på Leon Osman var värt ett "straight red card".

Jag måste säga att jag uppskattar det faktum att Scolari valde att inte kritisera domarens beslut dirket efter matchen. Brasilianaren menade på att han inte gillar att uttala sig om den typen av saker när han fortfarande är upprörd eftersom det är lätt att då säga saker som man senare ångrar. Fler managers borde anamma den inställningen. Att jag sedan inte för fem öre håller med Scolari i sak är en helt annan femma. Terrys röda kort var solklart. Eller har jag fel? Kolla på de här bilderna (1.07 in i klippet).

Terry själv uppträdde förresten föredömligt. Utan att nämnvärt gnälla och gapa så gick han av planen, men inte innan han först hade försäkrat sig om att Osman var okey. Så agerar en kapten. John Terry har lagkamrater som borde se och lära. Ashely Cole exempelvis.

******************************************

Trots det utsatta skadeläget, trots tabellplaceringen och trots den tunna truppen så tror Wenger att hans lag fortfarande kan utmana om titeln. Tror Wenger på tomten också måhända?

Kommentarer
Postat av: Linhem

undrar fortfarande om de menas debuten i vilket sammanhang som helst eller i ligan på Liverpool-frågan?



annars har jag klurat ganska bra tror jag ;)



Terrys är närmare 2 röda än gult...

2008-12-24 @ 21:28:00
Postat av: Holmgren

Linhem>>



"den senaste spelaren som gjorde mål i sin Premier League-debut för Liverpool?"



Det är PL som gäller alltså.

2008-12-24 @ 21:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0