Säsongens Del 1 [2009-06-02]

Då kör vi....

Säsongens tränare: Roy Hodgson. Överlägset.

Säsongens kollaps #1: Aston Villa. Det gick strålande. Sedan kom vi fram till februari. Sedan dess har det gått väldigt mycket mindre strålande. Dags att bredda truppen?

Säsongens strulpelle: Amr Zaki. Fyra gånger har egyptiern varit iväg på landslagssamling under säsongen. Fyra gånger har han kommit tillbaka till Wigan senare än vad har varit ombedd.
”Den mest oprofessionella spelare jag någonsin har jobbat med”
, tycker Steve Bruce.

Säsongens pundigaste: Romand Bednar. Sluta köpa knark av journalister. Dum idé.

Säsongens mål #1: Glen Johnson. Med vänstern. Jo, jag tackar ja.

Säsongens match #1: Everton-Aston Villa 2-3. En sanslösa historia, som dessutom kändes väldigt, väldigt engelsk dels i karaktären och dels för att det fanns totalt 12 engelsmän på planen vid avspark.

Säsongens halvtidsunderhållning: Phil Brown. Bra för moralen? Det vete fan. Underhållade? Yes, indeed.

Säsongens språkgeni: Anderson. Jag förstår inte mycket, men hans engelska är ju helt ljuvlig.
”The peoples have time happy for me”. Hahaha. Underbart.

Säsongens feminist: Andrei Arshavin. Så här tycker ryssen om kvinnliga bilförare:
”I would never give driving lessons to women. We need to build new roads for them. Why? Because you never know what to expect from a woman on the road. If you see a car behaving weirdly, swerving and doing strange things, before you see the driver you know it is a woman. It is always a woman. If I had it in my power to introduce a ban on women driving cars and to withdraw all their licences I would do it without thinking twice.”
Inte helt politiskt korrekt, kanske. Men roligt.

Säsongens vuxna bebis: Ronlado. Den här säsongen, och alla andra säsonger.

Säsongens pardans: Roman & Guus. Cigarr och lite skaka höfter – Så firas en FA-Cuptitel. Cigarrökande är dock inte lagligt på Wembley. Det resulterade i en böteslapp på 50 pund för Hiddink. Det kan det kanske ha varit värt.

Säsongens Börja kvällen på puben, avsluta den i häktet-liga: Ledley King, Steven Gerrard och Ashley Cole. Jag har säkert missat någon.

Säsongens match #2: Liverpool-Arsenal 4-4. Behöver väl knappast motiveras, va?

Säsongens taktikdiskussion: Carragher och Arbeloa. Liverpool ledde med matchen 2-0, och var redan ute ur ligaracet. Av det kan vi konstatera 1) Carragher gillar att vinna även när det inte betyder något, 2) Carragher är lite borderlinecrazy.

Säsongens affär #1: Jag vet, vi säljer Faye till Stoke för en struntsumma och sedan köper vi Coloccini svindyrt.
Way to go, Magpies. Verkligen.

Säsongens positiva överraskning: Stoke City. Jag är verkligen imponerad över Pulis och hans mannar.

Säsongens mål #2: Amr Zaki. Oj, så vackert. Det tycker kommentatorn i klippet också. Tror jag.

Säsongens utradering: Essien tuggade sönder Gerrard och spottade ut honom i Merseyfloden när Chelsea vann med 3-1 på Anfield i Champions League. Imponerande.

Säsongens slagpåse: Xabi Alonso. Spanjoren har fått ta en del tacklingar den här säsongen. Sex gånger om har fått en motståndarspelare utvisad. Jag vet inte exakt vad det skvallrar om, men jag är säker på att det är något bra. Även om det knappast krävs något extra för att få ärkeidioten Joey Barton utvisad.

Säsongens kalciumbrist: Philipp Degen. Liverpool behövde någon som axlade Kewells mantel. Degen gör det med den äran.

Säsongens beslut: Kaka visade att pengar inte är allt när han tackade nej till Man City. Hoppet är uppenbarligen inte helt ute för släktet vi kallar fotbollsspelare.

Säsongens ödmjukaste framtoning: Gianfranco Zola. Jag hoppas att den ödmjuke, leende, och uppsluppna italienaren blir långvarig i den engelska fotbollen. Har har dessutom gjort ett kanonjobb med Hammers.

Säsongens affär #2: När West Brom gick upp till Premier League så lämnade de Kevin Phillips kvar i The Championship. Veteranen hade gjort 38 mål på 71 matcher under de senaste två säsongerna för West Brom, men fick inte det kontrakt han ville ha med klubben. West Brom köpte Aston Villas Luke Moore för £3M, och han har gjort ett enda ligamål den här säsongen. Phillips å sin sida gick till lokalkonkurrenten Birmingham. Gissa vem som sköt upp Birmingham till Premier League....

Säsongens sjukstuga: Arsenal. Van Persie, Walcott, Fabregas, Rosicky, Adebayor, Eduardo, Gallas, Alumunia, Fabianski, samt några fler, och allihopa en gång till. Vad pysslar de med på Arsenals träningar egentligen?

Säsongens kollaps #2: Hull. En enda seger under 2009. Men hängde kvar, det gjorde tigrarna.

Säsongens langare: Rory Delap, förstås. Här har ni en något ovanlig tributevideo. 90% handlar om inkast. Det är lika bisarrt som det är charmigt, om ni frågar mig. Ett riktigt läckert mål hittar ni också i videon.

Säsongens mest överilade beslut: Kickningen av Ince. Jag anser att han borde ha fått mer tid, att folk i Blackburn borde ha fattat att även andra lag kommer att få svackor, och jag tycker att om man ska anställa en ung oerfaren tränare så ska man göra det med ett långsiktigt tänk. Big Sam har knappast gjort ett magiskt jobb med Rovers – Jag vill påstå att Ince hade kunnat göra detsamma.

Säsongens tonåring: Kiko Macheda. Det går ju liksom inte att undvika. Han gjorde mål två veckor i följd – Mot Villa och mot Sunderland, och det var två mål som blev fruktansvärt viktiga för United. Inte minst det vackra målet mot Villa. United hade förlorat två raka ligamatcher för första gången på fyra år när de tog emot Villa. De låg under med 2-1 och vände. Macheda gjorde det avgörande målet. Om inte United hade vänt den matchen så vete fan hur säsongen hade slutat. Vad som än händer med den unge italienaren i framtiden så lär han bli ihågkommen länge på Old Trafford efter den här säsongen.

Säsongens anfallsbrist: Everton. Moyes hade det inte lätt där ett tag. I flera veckor var Everton ett lag som helt saknade anfallare. Men det gick det med. Cahill och Arteta passade på att briljera.

Säsongens qiutter: Roy Keane. Varför sa han upp sig egentligen? Sunderland låg riktigt illa till, och då väljer den ultimate kämpen att lämna skutan. Lite bråk med folk inom klubben ska väl inte behöva stoppa en pitbull som Keane? Nej, det var svagt. Hela Sunderland har förresten stått för en svag säsong. En stor besvikelse för mig.

***********************************

Ovanligt få hade något att säga om Chelseas nya tränare. Har ni fått skrivkramp?

***********************************

Säsongens Del 2 kommer imorgon.

Kommentarer
Postat av: Stenansikte

Mycket rolig läsning David! Såna där grejer man inte får någon annanstans, hade helt missat Hulls halvtidspaus - vilken grej!



Jag ser gärna fler snygga mål, fast det kanske kommer fler i del två.

2009-06-02 @ 21:39:46
Postat av: Oskar

Videon på Hiddinks firande - Priceless, förgylls också av böterna för cigarren. På 50 pund. Hiddink tjänar väl 50 pund på en kvart ungefär.



Även om de där målen blir de enda Macheda gör så kommer han att bli ihågkommen och älskad av United-fansen. Vissa saker glömmer man inte.



Tycker för övrigt att Ronaldos intervju med Anderson efter Premier league-vinsten ska vara med någonstans. Sjukt roligt!



Newcastle har ju endast varit felbeslut under de senaste åren, det har blivit lite av deras identitet.

2009-06-02 @ 22:47:45
Postat av: Linhem

har på något sett missat inläggen här :S men jaja...



vill dock nominera Nufc som utmanare till Arse som säsongens sjukstuga...ledde Physioroom tabellen nästan hela säsongen igenom för att få tillbaka mycket i slutet för att...vinna 1 match.



Arse tog det på spurten?

2009-06-03 @ 23:12:52
Postat av: cat

be entertained

2009-06-04 @ 23:37:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0